Így magyaráznám el egy pókeresnek, hogy működik a tőzsde és miért érdemes kipróbálnia

Aki jól pókerezik, ő jó lehet tőzsdében is, illetve ez oda-vissza működik. Ezért írom ezt a tartalmat, mert több olyan pókerező játékos is lehet, aki profitot érhet el tőzsdében, sőt még akár nagyobbat is, mint azt pókerezéssel elérni, illetve valljuk be kevesebb időt igényel tőzsdézni, mint pókerezni. Vágjunk is bele!

Stratégia  

Ahogyan a pókerben, úgy a tőzsdén is szinte kötelező stratégiát alkalmazni. Nem mindegy melyik napszakban kereskedsz, mikor lépsz be, mekkora kötési egységgel vagyis milyen lapokkal, milyen pozícióból indulsz, mekkora téten… ha pókerre le kellene fordítanom.

Kiszámítható, nem kell egész nap a gép előtt ülni

Könnyen kiszámítható a kockázat és a nyereség, sőt nem is kell egész nap a grafikonok előtt állni. Jól modellezhető a tőzsde is, és érdemes statisztikáinkat is számon tartani, amit a kereskedő szoftverek meg is tesznek helyettünk. Erre egy példa. Az alábbi képen a MinnerAkadémia tőzsde oktatásának azt az éles számláját láthatod, amin csak az oktatás során beoktatott stratégiát is alkalmazza:
200 dollárról az egyenleg 4 hónap alatt 564 dollárig kúszott.

Asztalok/tétek a tőzsdén

A tőkénknek megfelelő piacon érdemes kereskedni. Továbbá a tőzsde egyik nagy előnye, hogy kiszámítható a kockázatunk, és ezt be is tudjuk védeni (lásd alul egy példán keresztül). A kockázatod nem mindig a tőkéd határozza meg, hanem inkább te, mivel az ún. tőkeáttételnek köszönhetően a tőkédnek többszörösével tudsz kereskedni, a kockázatot pedig előre be tudod állítani.

50-100 ezer forint > Devizatőzsde, továbbá részvényezni is lehet.
1 millió forint > Devizatőzsde, részvények, befektetési alapok, ETF-ek
10 millió forint felett > Minden eddigi és az opciós tőzsde

Egy szemléletes  példa pókereseknek

Mit látsz a képen?
A: FLOP

Egy tőzsde stratégiát alkalmazva a CADJPY devizapáron egy kereskedést indítottam, árfolyam emelkedésre spekulálok. Az első pozíciót 83,17 pontnál nyitottam, mintha jó FLOP-ot kaptam volna, és tovább maradok a játékban (póker nyelvre lefordítva). Teljes összeget nem teszek be még most (vagyis a körre szánt pénzt). Várok, merre megy az árfolyam.
Ha 83,00-át eléri, vagyis mintha jó Turn-t kapnék, csak akkor tartom a tétet, vagyis helyezek el új pozíciót. Ha rossz irányba megy az árfolyam, akkor csak a “flop”nál betett és beállított összeget kockáztatom. (Számokkal lefordítva, 17 dollár kockáztatok azért, hogy nyerjek 45 dollárt).
B: TURN
Újabb pozíciót teszek be, vagyis mintha tétet raknék a pókerben (második pozíció 83,00). Ezután ha rossz irány menne, de ez igaz az első pozícióra is, akkor csak annyit kockáztattam, amit előre beállítottam.
C: RIVER
Jön a River, ami 83,17-nél van. Tehát, ha ezt a szintet eléri az árfolyam szintén beszállok, mert akkor a legnagyobb az esély, hogy az árfolyam eléri a 83,57-es szintet, vagyis a profitcélt.

Próbáltam úgy fogalmazni, hogy ne legyen bent tőzsdés, szakmai szó. Most le tudod csökkenteni a tőzsde tanulási idődet úgy, hogy megveszed a MinnerAkadémia tőzsde oktatását. Megtanulod a tőzsde alapokat majd egy több olyan stratégiát is tanulsz, amit pókeresként hamar érteni és gyorsan hasznosítani is tudsz.

 

By | 2017-12-27T20:09:58+00:00 július 25th, 2017|Szponzorált tartalom, Tőzsde hírek|0 Comments